top of page

Wat is een hypotheek? 

Starterslening

Biedt starters op de koopwoningmarkt de mogelijkheid om op een verantwoorde manier nét dat beetje extra te lenen

Wat is een starterslening?

De starterslening biedt starters op de koopwoningmarkt de mogelijkheid om op een verantwoorde manier nét dat beetje extra te lenen. Hierdoor wordt dat ene speciale huis toch mogelijk. 

De Starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis (inclusief bijkomende kosten tot maximaal de Loan to Value of de verwervingskostengrens) en de (eerste) hypotheek bij de bank.

De starterslening bestaat uit 2 delen: 

1. Een leningdeel dat annuïtair wordt afgelost: de Starterslening.

2. Een leningdeel dat oploopt: de Combinatielening.

Voor beide leningdelen betaalt u de eerste 3 jaar geen maandlasten. 

De aflossing van uw Starterslening ‘betaalt’ u de eerste 3 jaar met de Combinatielening. De Combinatielening loopt daardoor de eerste 3 jaar altijd op. Na deze periode van 3 jaar betaalt u (in principe) rente en aflossing. Op het moment dat u de volledige rente en/of aflossing betaalt, lost u op zowel de Starterslening als de Combinatielening af.

Kom ik in aanmerking voor de starterslening? 

Om in aanmerking te komen voor een starterslening moet de gemeente waarin u een huis koopt de Starterslening aanbieden. Het is verstandig eerst na te gaan of uw gemeente een Starterslening biedt. Niet alle gemeenten hebben een Starterslening.

Voordat u een Starterslening kunt aanvragen, stelt de gemeente vast of u voldoet aan haar voorwaarden. Gemeenten stemmen deze voorwaarden af op hun eigen beleid. De voorwaarden kunnen dus per gemeenten verschillen.

Een van onze adviseurs zoekt graag voor u uit of u in aanmerking komt voor een starterslening. Of check het zelf: op https://www.svn.nl 

Starterslening aanvragen

Van uw gemeente ontvangt u een aanvraagformulier voor de starterslening. Daarna verzorgt SVn de aanvraagprocedure, de financiële toets en het verstrekken van de lening. 

Onze adviseurs helpen u hier graag bij. 

bottom of page